Hayvanlar İçin Sosyal Medya Platformu

 

Ben Can Aksoy, 2008 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olduktan hemen sonra London Metropolitan University'de Pazarlama Master'ı yaptım. 1986 doğumluyum. 2013 senesinde ortaklarım Efe Demirbağ ve Tuğrul Çetintaş ileMoofio’yu kurmadan evvel kurumsal bir firmada pazarlama alanında görev yapıyordum.

Kendi işinizi kurma fikri ne zaman ve nasıl gelişti? Daha önce ne iş yapıyordunuz?

Üçümüzün de lise dönemlerine dayanan bir dostluğu var. Bu dönemlerden beri sık sık bir araya gelip yeni iş fikirleri üzerine konuşurduk. Bu konuşmalar genellikle internetgirişimleri üzerine olurdu. 2013 yılının sonlarına doğru üçümüz birlikte yenilikçi bir fikir olarak ne yapabileceğimize kafa yormaya başladık. Bu süreçte ben GNC Türkiye’de Kurumsal Pazarlama ve Sponsorluklar Sorumlusu olarak görev alıyordum. Efe, Hürriyetİnternet Grubu’nda Bumerang ve Bumads girişimlerinde Ürün Müdürü olarak çalışırken, Tuğrul ise MNG Holding’e bağlı MNG Technic şirketinde Genel Müdür Yardımcısı pozisyonundaydı.

İş fikri nasıl oluştu ve nasıl hayata geçti?

Her birimizin evlerinde sahiplendiğimiz uzun yıllardır ailemizden saydığımız hayvanlarımız var. Dolayısıyla bu alandaki ihtiyaçlarını, eksik gördükleri şeyleri çok iyi biliyoruz. Biz de bu motivasyonla yola çıkarak, hayvan sahipleri ve hayvan severlerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve onların birbirleri ile hem sosyalleşmelerini hem de birbirlerine yardım etmelerini sağlayacak bir platform olmadığını gördük. Daha derin araştırmalar yaptığımızda İnternetin önemli içerik kaynaklarından birinin hayvanlar olduğunu gördük Bizim için ciddi bir iş fikri ortaya çıkmış oldu. Öncelikli olarak Moofio için geniş çaplı bir iş planı çıkardık, sonrasında Efe ve ben işlerimizden ayrılarak zamanımızın tamamını Moofio’ya ayırdık. Yaptığımız ilk şey doğru ekibi kurmak oldu. Bizim dışımızda yazılım, tasarım ve metin yazarından oluşan dinamik bir ekip oluşturduk.  Tuğrul ise bize olan katkılarını işi haricindeki sürelerde yerine getirdi ve getirmeye devam ediyor.

İş fikrinizin ana konusu nedir? Hangi sektörde faaliyet gösteriyorsunuz?

Moofio, hayvan sahibi ve hayvan sever herkes için buluşma noktası olmayı hedefliyor. Ve  Türkiye’nin evcil hayvanlar ve sahipleri için geliştirilmiş en kapsamlı  mobil sosyal ağı. App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilen uygulama ile artık evcil hayvanlarımızın da kendilerine ait sosyal medya hesapları olabilecek. Aynı zamanda uygulama içerisinde, sahiplendirme, eş bulma, kayıp hayvan ilanı, misafir ev bulma gibi, evcil hayvanlar ve sahiplerinin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan fonksiyonlar bulunuyor.

Finansman ihtiyacını karşılamak için neler yaptınız? Melek yatırımcılardan destek aldınız mı?

Şu ana kadar Moofio tamamen şirket ortaklarının birikimleri ile finanse edildi; fakat kısa vadede Moofio’yu daha geniş kitlelere ulaştırmamıza yardımcı olacak bir melek yatırımcıdan destek almayı arzuluyoruz.

Moofio şu an sadece iOS uyumlu telefonlarda kullanılabiliyor. 3 ay içerisinde Android cihazlarda da yer alacak, çalışmalarımız tam tempo ile devam ediyor. Android versiyonumuzun gelmesi ile çok daha geniş kitlelere ulaşabileceğiz.  Hedefimiz hayvan sahibi veya hayvansever herkese ulaşabilmek.  Orta vadede hedefimiz, evcil hayvanların ihtiyaçlarına yönelik  ürünlerin (mama, kum, aksesuar vs..) bulunduğu bir e-ticaret platformunu uygulamamıza entegre etmek. En büyük hedefimiz ise Türkiye’den dünya çapında bir sosyal medya markası çıkarmak. Tüm çalışmalarımız bu hedefe hizmet ediyor.